Evo me dragi moji,
danas ću sa Vama podeliti dva recepta ;))).
Jutros sam razmišljala šta bih mogla da doručkujem jer mi je sve dosadilo a jelo mi se nešto slatko pa sam se dosetila ovog recepta.
POTREBNO JE:
- Makarone (one koje ja uzimam su bez holesterola, ;)), divno se skuvaju i budu baš ukusne i meke)
- Prezle (ili hlebne mrvice)- koje ja sama pravim od hleba koji ostane pa ga osušim par dana i onda zapečem u rerni, i naravno sve na secka sameljem. Postaviću i sličicu da vidite kako izgledaju, mnogo su ukusnije od kupovnih i jeftinije ;)))
-Ulje
-Med
PRIPREMA:
U jednu šerpu staviti vodu i pustiti da voda provri, zatim ubaciti makarone poklopiti i skloniti sa strane, za 10 min makarone će biti kuvane.
U manji tiganj stavite ulje i nekoliko kašika prezli i propržite ih na ulju, pazite da ne bude puno ulja da ostane jer kad ubacite prezle videćete da ga one upijaju, tako da povedite računa.
Kada su makarone i prezle gotove sve sjedinite i dodate med umesto šećera. med dodatno vezuje prezle tako da ćete dobiti jedan fini preliv za makarone.
Služite i prijatno
ovo su prezle
danas ću sa Vama podeliti dva recepta ;))).
Jutros sam razmišljala šta bih mogla da doručkujem jer mi je sve dosadilo a jelo mi se nešto slatko pa sam se dosetila ovog recepta.
POTREBNO JE:
- Makarone (one koje ja uzimam su bez holesterola, ;)), divno se skuvaju i budu baš ukusne i meke)
- Prezle (ili hlebne mrvice)- koje ja sama pravim od hleba koji ostane pa ga osušim par dana i onda zapečem u rerni, i naravno sve na secka sameljem. Postaviću i sličicu da vidite kako izgledaju, mnogo su ukusnije od kupovnih i jeftinije ;)))
-Ulje
-Med
PRIPREMA:
U jednu šerpu staviti vodu i pustiti da voda provri, zatim ubaciti makarone poklopiti i skloniti sa strane, za 10 min makarone će biti kuvane.
U manji tiganj stavite ulje i nekoliko kašika prezli i propržite ih na ulju, pazite da ne bude puno ulja da ostane jer kad ubacite prezle videćete da ga one upijaju, tako da povedite računa.
Kada su makarone i prezle gotove sve sjedinite i dodate med umesto šećera. med dodatno vezuje prezle tako da ćete dobiti jedan fini preliv za makarone.
Služite i prijatno
ovo su prezle
Нема коментара:
Постави коментар