среда, 30. јануар 2013.

POHOVANE ŠNICLE SA PIRINČEM

Kuvanjem sam uvidela da mi domaćice ukoliko želimo možemo biti jako ekonomične
i štedljive, a opet da nam sve od hrane bude jako ukusno i lepo (da se ništa ne baci jer ne pravimo viškove).
Za današnji ručak koji opet planiram za dva dana da nam bude odlučila sam da napravim domaću supu sa rezancima, pirinač i svinjske šnicle pohovane jel tako moja ćerka voli.

POTREBNO JE:

za pileću supu

-2 kom pilećeg mesa od rebara
-2 šargarepe
-so, peršun, vegeta po ukusu
-rezanci 

za pirinač

-2 šolje pirinča
-1 luk
-1 šargarepa
-ulje
-so, peršun, vegeta po ukusu

za šnicle

- 1/2 kg svinjskog mesa od buta (kada se tanko iseče dobije se 6 velikih šnicli, što je za pohovanje fenomenalno, ja sam tri šnicle isekla na dva dela i dobila 6, a ostale tri sam ostavila za sutra da ih sveže pripremim. U ovome se zapravo i krije ekonomičnost, jer nama su uvek oči gladne i brojimo zalogaje pa nam nekako kada pojedemo jedno parče mesa nije isto kao kad podelimo na pola pa dobijemo dva i naš mozak iako smo ukupno pojeli samo jedno parče registruje dva i zadovoljniji je, a sa druge strane zato možemo da pojedemo neograničeno priloga u vidu salata, ili kuvanog povrća, pa ukoliko to jedemo bez hleba pun je pogodak jer pazimo na liniju a opet smo siti i pojeli smo sve što nam je potrebno za organizam, ovo je koštalo 230 din).
-1 jaje
- hlebne mrvice po potrebi
-so, peršun po ukusu
-ulje



PRIRPEMA:

pileće supe

U lonac stavite meso i nalite vodom, kada se malo prokuva par min. prospete vodu i nalijete novu, u tom slučaju će te imati manje masnoće od mesa ali sasvim dovoljno za supu. U supu dodate šargarepu može i paštrnjak ja ga nisam imala ali i on daje aromu. Zatim sve začinite po ukusu. Kada je sve gotovo ovo mislim kada je kuvano meso i šargarepa, meso izvadite iz supe a ubacite rezance. Dovoljno je samo dok je supa vrela da poklopite lonac i sklonite sa strane tako će se rezanci fino skuvati , pritom pazite da ne stavite mnogo rezanaca pa da Vam bude pregusta supa, opet kako ko voli.

pirinča

Operete pirinač u nekoliko voda, tačnije dok Vam se voda neizbistri. U dubljem tiganju propržite luk i šargarepu i to naravno posolite. Kada se omekšaju i pirinač i šargarepa dodate pirinač i nalijete vodom, začinite po ukusu i pustite malo da se krčka. Dovoljno je nekih 5-10 min i zatim ceo pirinač sipate u vatrostalnu činiju i ubacite u zagrejanu  rernu na 200 C nekih 20 min, tačnije dok se pirinač ne nabubri i voda nestane.

šnicli

Svaku šniclu podelite na dva dela, a i ne morate, dobro ih istucatečekićem za mesom posolite sa obe strane možete staviti i peršun, provučete kroz jaje i hlebne mrvice (prezle) domaće i pržite u vrelom ulju.


Služite i prijatno

pirinač pred pečenje u rerni


pileča supica

gotove šnicle i pirinač



Нема коментара:

Постави коментар